ALOE VERA ΧΥΜΟΣ 99,5% Με γεύση σταφύλι και βιταμίνη C



8 σχόλια:


  1. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τη ζωή. Μικρή έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στον μεταβολισμό χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα γι’αυτό αλλά εκτενής έλλειψή τους προκαλεί πιο σοβαρά προβλήματα. Όταν λοιπόν κάποιος τρέφεται ανεπαρκώς με φρούτα και λαχανικά κυρίως, φαινόμενο σύνηθες στους σύγχρονους ρυθμούς της καθημερινότητας, μπορεί να επωφεληθεί από τη λήψη συμπληρωμάτων νιώθωντας αυτό που λέμε τόνωση. Καλό είναι ωστόσο να προτιμούμε την πρόσληψη των βιταμινων και μετάλλων από τα τρόφιμα που άφθονα και απλόχερα μας δίνει η φύση στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό καθώς υπάρχουν προβλήματα υγείας, όπως κάποια δυσαπορρόφηση ή λόγω ολικής ή μερικής αφαίρεσης κάποιου οργάνου, τότε και πάλι συστήνεται η κατανάλωση συμπληρωμάτων.

    Καλό είναι να έχετε στο νου ότι η ισορροπημένη διατροφή σαφώς και δε μπορεί να αντικατασταθεί από συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις όπως αναφέραμε παραπάνω χρειάζεται να χορηγούνται σε σκευάσματα. Χρειάζεται ωστόσο να είστε προσεκτικοί με την δοσολογία αλλά και την συχνότητα και διάρκεια χρήσης των συμπληρωμάτων διατροφής καθώς η υπερβολική πρόσληψη ορισμένων βιταμινών ή μετάλλων μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα (ειδικά στις λιποδιαλυτές βιταμίνες, Α, D, E και Κ) ή η χρόνια λήψη τους σε αντίθετα και ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες και τις οδηγίες λήψης και συμβουλευτείτε τον ιατρό ή διαιτολόγο σας πριν την λήψη.
    Πηγή :www.mednutrition.gr
    Γράφει η Δανιά Γεωργία, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    Η αλόη είναι γνωστή με την ονομασία ¨Το θαύμα της Φύσης¨ και όχι άδικα. Το μοναδικό αυτό φυτό καταφέρνει να δημιουργήσει μέσα του περίπου 200 διαφορετικά συστατικά, κάποια από αυτά είναι πολύ σπάνια στη φύση. Η συνέργια αυτών των συστατικών (που από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν), αλλά και ότι η αλόη αποτελεί μια φυσική πηγή (και όχι χημική εργαστηριακή όπως σε πολλά συμπληρώματα διατροφής σε χάπια) είναι το μυστικό της θεραπευτικής της δύναμης.

    Τώρα βέβαια έχει υποβληθεί σε περισσότερες σοβαρές και εις βάθος έρευνες, οι οποίες περιλαμβάνουν εργαστηριακές αναλύσεις και ελεγχόμενες κλινικές μελέτες, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Περιέχει ένα πλούσιο συνδιασμό 75 θρεπτικών συστατικών και 200 άλλων ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων 20 μεταλλικών στοιχείων, 18 αμινοξέων και 12 βιταμινών. Η συνδυασμένη δράση και η ισορρόπια τους παράγει ένα ισχυρότερο αποτέλεσμα από ότι θα αναμενόταν από κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Επιπλέον, διαθέτει προσαρμοστικές ιδιότητες, δηλαδή παρέχει σε κάθε οργανισμό αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη. Έτσι η aloe vera βρίσκει εφαρμογή τόσο στην διατροφή όσο και στα καλλυντικά καθημερινής χρήσης ακόμα και στα προιόντα για το σπίτι. Εργαστήρια όπως το Linus Pauling Insitute Of Science And Medicine στο PaloAlto της Καλλιφόρνια, Το Διεθνες συμβούλιο Της Aloe Vera και το πανεπιστήμιο της Ολκαχόμα διενεργούν όλα επίσημες έρευνες σχετικα με την aloe vera.
    Ερευνητές προσπάθησαν να αναπαραγάγουν το τζελ της αλόης συνδυάζοντας τα συστατικά της σε τεχνητή χημική μορφή αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική. Αυτό μεταφράζεται και αλλιώς. Το 25% όλων των φαρμάκων περιέχει συστατικά της Αλόης !!!!
    Η Αλόη είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών, ειδικά τις A, C, E, σημαντικές βιταμίνες που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αυτοκαθαρισμού του οργανισμού και είναι γνωστές ως αντιγηραντικές. Βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς δέρματος, μαλλιών, δοντιών, ούλων.
    Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς αλλά και προλαμβάνουν τις καρκινογενέσεις που γίνονται καθημερινά μέσα στον οργανισμό μας. Βελτιώνουν την ενεργητικότητα μας και βοηθούν την γονιμότητα (η Βιταμίνη Ε λέγεται και τοκοφερόλη δηλαδή φέρω-τοκετό). Η βιταμίνη Ε έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.
    Βιταμίνες της ομάδας Β (Β1, Β2, Β3, Β6, Β12 και φυλλικό οξύ). Πολύτιμες βιταμίνες βοηθούν στην καλή καρδιακή λειτουργία, την όραση, την καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ισορροπία.
    Θεωρούνται ως φυσικό ηρεμιστικό του οργανισμού και είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της αναιμίας. Είναι η πιο σημαντική φυτική πηγή της Β12 η οποία βρίσκεται μόνο σε ζωικές πηγές και παρατηρείτε έλλειψη της σε χορτοφάγους. Επίσης το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και του RNA του οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aloe Vera και χρήση
    Η αλόη βέρα έχει κυρίως εξωτερική χρήση ως επάλειψη: Τις περισσότερες φορές η aloh vera χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη. Η αλoη βερα απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα. Επιπλέον, η αλόη κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

    Η αλόη βέρα έχει όμως και εσωτερική χρήση. Ενδεχομένως να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος. Επίσης, τονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.

    Τα κυριότερα οφέλη της αλόης βέρα είναι:

    Αποτοξίνωση: Ο χυμός από την αλόη βέρα είναι ιδανικός για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτος βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του χυμού μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

    Πεπτικές διαταραχές: Η αλόη βέρα έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα η αλόη βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στοματική υγιεινή: Ο χυμός των φύλλων της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων.

    Διαβήτης: Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%.

    Βοηθά την κινητικότητα του εντέρου: Ο χυμός της αλόης περιέχει ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, που είναι ισχυρά φυσικά καθαρτικά.

    Διαχείριση βάρους: Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

    Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Τα φύλλα της αλόης βέρα έχουν μεγάλες ποσότητες σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Πιτυρίδα: Η αλόη μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της πιτυρίδας , καταπραΰνοντας παράλληλα τον κνησμό. Το τζελ (gel) της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν το σαμπουάν για καλύτερα αποτελέσματα.

    Εγκαύματα: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε κρέμα από χυμό ή τζελ αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει. Στην ανάγκη, κόψτε ένα φύλλο από τη γλάστρα, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο ελαφρύ έγκαυμα. Το τζελ της αλόης βέρα, είναι ίσως το καλύτερο φάρμακο για τα εγκαύματα. Καλό είναι να έχετε πρόχειρο ένα σωληνάριο μαζί σας γι’ αυτό το σκοπό. Επίσης είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο.

    Αν πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη βέρα 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Έτσι, θα βοηθήσετε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.

    Αν πονάνε οι αρθρώσεις σας: Κάντε επαλείψεις με αλόη βέρα στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μύκητες στα πόδια: Απλώστε τζελ αλόης βέρα πάνω στην περιοχή και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.
    Για μελανιές: Απλώστε την αλόη κατευθείαν πάνω στο χτύπημα 3-4 φορές την ημέρα ή κόψτε ένα φύλλο και δέστε το πάνω στο χτυπημένο σημείο. O πόνος και το πρήξιμο θα μειωθούν αισθητά.

    Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.

    Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιείτε την αλοη βερα εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.

    Επιδερμίδα: Ίσως η πιο γνωστή χρήση της αλόης βέρα, είναι η εφαρμογή και η θετική της επίδραση σε μια σειρά προβλημάτων της επιδερμίδας. Εκτός από τη ψωρίαση, η αλόη βέρα είναι χρήσιμη για ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του δέρματος, την αφαίρεση ουλών και σημαδιών, την καταπολέμηση φλεγμονών και τη γενικότερη αναζωογόνηση του δέρματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδεχόμενες παρενέργειες

    Σε γενικές γραμμές, η aloe vera είναι ασφαλές φυτό, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του φαρμακοποιού ή του βοτανοθεραπευτή γιατί η παρατεταμένη ή υπερβολική χρήση της μπορεί να έχει παρενέργειες ή να προκαλέσει κάποια αλληλεπίδραση με άλλα βότανα και φάρμακα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, πρέπει να παρακολουθείστε από το γιατρό σας, ιδιαίτερα αν παίρνετε αλόη βέρα από το στόμα.

    ● Όταν η αλόη βέρα χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. Από την άλλη, η κατανάλωση αλόης βέρα από το στόμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια.

    ● Oι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αλλά και όσοι έχουν προβλήματα, όπως πόνους στην κοιλιά, ιστορικό ειλεών ή αλλεργία στο σκόρδο, στο κρεμμύδι και σε άλλα φυτά της οικογένειας αυτής,πρέπει να αποφεύγουν την αλόη βέρα.

    ● Η αλόη βέρα μπορεί να αλληλεπιδράσει με την υδροκορτιζόνη, τα διουρητικά, τα αντιπηκτικά και με τα φάρμακα για το διαβήτη. Έτσι, μπορεί, για παράδειγμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης. Λόγω της καθαρτικής της δράσης, μπορεί ακόμα να ρίξει τα επίπεδα του καλίου στο αίμα και να προκαλέσει αρρυθμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλόη «Το φυτό της αιωνιότητας» ή «Το φυτό της Ιατρικής»

    Η πρώτη τεκμηρίωση της Aloe vera ανακαλύφθηκε στους πίνακες αργίλου από Νιππούρ που χρονολογούνται ήδη από το 2.200 π.Χ.. Οι άνθρωποι αυτής της εποχής είχαν ήδη επίγνωση των επιπτώσεων καθαρισμού της αλόης για τα έντερα, σε αυτή την περίοδο των ασθενειών της ιστορίας

    Η πρώτη γνωστή γραπτή μαρτυρία σχετικά με την θρεπτικότητα του χυμού του φυτού Aloevera υπάρχει ήδη πριν από 6.000 χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο. Αλόη θεωρήθηκε ως ιερό φυτό με τα μυστικά για την ομορφιά, την υγεία και την αθανασία. Τόσο η Κλεοπάτρα,όσο και η Νεφερτίτη το χρησιμοποιούσαν ως μέρος της καθημερινής φροντίδα του δέρματος και της ομορφιάς τους. Η χρήση της αλόης είχε θεωρηθεί ως η επιδίωξη της σωματικής ομορφιάς λόγω της αντί-βακτηριακής και αντιμύκητιακες ιδιότητες. Η Αλόη ήταν γνωστή ως το "φυτό της αιωνιότητας»

    Στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου aloevera χρησιμοποιήθηκε ευρέως για την φαρμακευτική αγωγή στις χώρες της Ασίας. Είναι τεκμηριωμένο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος απασχολείται με τη χρήση του χυμού αλόης για να επουλωθούν οι πληγές των πολεμιστών του (356-323 π.Χ.)

    Προς όφελός τους οι Ρωμαίοι ακολούθησαν τη σοφία των Αιγυπτίων και των Ελλήνων χρησιμοποιώντας επίσης τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού Aloevera. Έγραψαν αρκετά βιβλία διδασκαλίας για φαρμακευτική η οποία περιελάμβανε πολλές συνταγές για τη θεραπεία των αμέτρητων ασθενειών. Η χρήση του χυμού αλόης συνιστάται για πολλές σωματικές διαταραχές, όπως η θεραπεία των πληγών, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, ουλίτιδα, αρθραλγία, ερεθισμό του δέρματος, εγκαύματα, ακμή,απώλεια μαλλιών κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν γνωστό ότι είχε aloevera σε γλάστρες στο στόλο των πλοίων του και το φυτό χρησιμοποιούσε για να θεραπεύσει τις πληγές των μισθοφόρων του. Οι Μάγια Ινδοί βάφτισαν το χυμό του φυτού της ερήμου, όπως η «πηγή της νεότητας».

    Στην κινεζική κουλτούρα, η αλόη έχει ένα σημαντικό συστατικό για ιατρικές θεραπείες από την εποχή του MarcoPolo. Το βιβλίο θεραπεία του Shi-Shen περιγράφεται aloevera ως η "Μέθοδος της Αρμονίας" - το φυτό διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Κινέζων. Η ιαπωνική κουλτούρα εκτιμά, επίσης, σε μεγάλο βαθμό το φυτό αλόη, στην Ιαπωνία ήταν γνωστό ως το "φυτό Royal", ο χυμός που καταναλώνεται ως ελιξίριο. Στην Κίνα ο χυμός της Αλόης χρησιμοποιείται για να καθαρίζει όλα τα εξανθήματα. Οι Ρώσοι την ονόμασαν AloeVera , «το ελιξίριο της μακροζωίας».

    Στην ινδική ιατρική Ayurvedic, η αλόη χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως αναζωογονητικές θεραπείες και για να σταθεροποιηθεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Η Αλόη θεωρείται ως το φυτό της ισορροπίας μεταξύ pitta,Kapha και Vata - η αλόη είναι ένα από τα πολύ λίγα φυτά που κατέχουν αυτές τις ιδιότητες!

    Ο Χριστόφορος Κολόμβος είπε κάποτε : «Τέσσερα λαχανικά είναι απαραίτητα για την ευημερία του ανθρώπου: το σιτάρι, το σταφύλι, η ελιά και αλόη. Το πρώτο τρέφει τον ίδιο, το δεύτερο τρέφει το πνεύμα του, το τρίτο φέρνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει αυτόν».

    Τέλος, στο κατά Ιωάννη 19:. 38-40 λέει, «Και μετά από αυτά τα πράγματα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας, είναι ένας μαθητής του Ιησού, αλλά για το φόβο των Ιουδαίων, ζήτησε από τον Πιλάτο αν θα μπορούσε να πάρει το σώμα του Ιησού και ο Πιλάτος του δίνει την άδεια, και πήρε το σώμα του Ιησού και μαζί με τον Νικόδημο φέρνοντας ένα μείγμα από σμύρνα και την αλόη, περίπου £ 100 σε βάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή